Träning och hälsa

Hur ofta ska man träna?

Vill du komma igång med träningen eller är du kanske redan på språng men känner dig osäker på hur ofta du bör träna? Detta är en väldigt vanlig fundering som många har och det finns egentligen inget direkt svar. På internet kan man läsa både bloggar, artiklar på nyhetssidor och på träningssajter där alla säger olika. Hur ofta och mycket du behöver träna beror naturligtvis på det individuella målet som du har. Trots det finns det ändå några riktlinjer som man kan använda sig av.

Till att börja med är det viktigt att du är medveten om att hur ofta du bör träna, beror på vad du vill åstadkomma. Om du vill motionera för att hålla en hälsosam livsstil behöver du inte lägga lika mycket krut som om du vill öka i muskelmassa och bli riktigt stor. När du planerar in din träning ska du alltså fundera över vad du vill uppnå med träningen och jämför dig aldrig med någon annan.

Vad är det då som gäller? Kort och gott kan man säga att träning tre gånger i veckan i cirka 30-45 minuter är tillräckligt, men kom ihåg att du då ska svettas ordentligt.