Olika träningsformer

Bygg en fitnesskropp

För att få en snygg kropp är det musklerna som du ska fokusera på. Du kan bland annat ändra på hur din kropp ser ut genom att minska på underhudsfettet, vilket gör att vissa muskler blir mer framträdande. På det sättet går det att skapa illusioner av exempelvis en smalare midja. Din kropp blir dessutom mer tonad och får automatiskt fina former och kurvor. Muskler har en tendens att lägga sig väldigt snyggt på kroppen. För att ha en fin kropp och ett snyggt utseende behöver du även ta hand om huden, speciellt om du har för avsikt att exempelvis tävla i fitness. På hudoteket.se kan du hitta mängder med olika hudvårdsprodukter och makeup som vårdar din hud och får dig att se fantastisk ut. Tänk på att välja hudvårdsprodukter som verkligen passar din hudtyp för att få bäst effekt. Om du inte vet vad du har för hudtyp eller vilka produkter du ska använda kan du alltid vända dig till proffs som kan hjälpa dig att hitta rätt.

Fundera över vilka muskler du ska lägga fokus på

När du ska bygga en snygg kroppsform är musklerna på lårets fram- och baksida något som kan proportionera upp dina höfter. Mindre fett på lår kan även göra att hela din kropp upplevs mer proportionerlig. Om du lägger fokus på att bygga upp dina rumpmuskler kan du få en mer kurvig kropp. Om du har som målsättning att ha en smalare midja kan du åstadkomma det genom att träna de sneda magmusklerna och så att de blir mer framträdande. Det fungerar också att få bygga ett större axelparti och en större rumpa, då kommer midjan upplevas som mindre. Genom att tänka i sådana banor kan du med hjälp av styrketräning bygga om kroppen.

Planera din träning och kost

När du ska forma kroppen och bygga en snygg muskulös kropp krävs det planering. Du behöver fundera över vad du ska träna och vilka övningar du ska göra för att du ska ta dig närmare ditt mål. Styrketräning är det som gäller när du vill bygga om kroppen. Förutom att planera din träning behöver du planera vad du äter. För att få väldefinierade muskler är det en fördel att minska på underhudsfettet och det gör du genom kosten. Det är viktigt att komma ihåg att alla lagrar fett på olika ställen på kroppen och vissa bygger enkelt muskler medan det är svårare för andra. En del är långa och andra korta, vilket också har betydelse för hur kroppen ser ut. Experimentera dig fram och hitta sätt som fungerar bra för just dig och vad som ser bra ut på din kropp.Previous Article