Yoga är verkligen en träningsform som passar alla. Det gäller bara att hitta den form av yoga som man tycker bäst om och som hjälper en att uppnå de resultat som man vill ha. Det finns mängder av olika typer av yoga på marknaden att testa på. Vissa är mer fysiskt krävande än andra. Det finns högintensiv yoga så väl som yoga som är mycket stillsam, en form av meditation.

Att komma igång med yoga kan kännas skrämmande för nybörjaren och därför har vi samlat några riktigt bra nybörjartips.

  • Se till att du har en riktigt bra yogamatta att använda dig av. Mattan kommer att ge dig de grepp som du behöver för att kunna utöva yoga ordentligt. Den får dig även att känna dig tryggare, då du inte glider runt på golvet
  • Lyssna på kroppen och vad det är den behöver och klarar av. Olika dagar ger olika förutsättningar och det är ingen idé att pressa dig själv till övningar som kroppen, för tillfället, inte vill eller klarar av. Fokusera på att lära dig de olika teknikerna från grunden och gå varsamt fram
  • Många tror att man måste utöva yoga väldigt länge vid varje träningstillfälle, men det är bättre att träna kortare stunder och ofta, än långa pass som man sedan tröttnar på. Det räcker gott och väl om du lägger en 15 minuter per dag.
  • Kom ihåg att du inte kommer att se resultat redan efter en vecka. Det krävs tålamod för att bli riktigt duktig och tålamod bör du alltså ha mycket av. Om du vill se resultat av din yoga bör du räkna med 30-45 dagar innan du ser någon märkbar skillnad.
  • Försök att ha det så lugnt runt omkring dig som möjligt. Då är det lättare för dig att fokusera på andningen istället för allt som händer omkring dig!