Olika träningsformer

Träning i sol och värme

Träning i sol och värme är härligt efter en lång vinter men det kan ibland bli för mycket av det goda. Genom att förbereda dig på rätt sätt och göra smarta val får du träningen att bli av även under semesterns varma och soliga dagar.

Vänj kroppen vid värme

För att bli bättre på att tåla träning i värme behöver din kropp få en successiv acklimatisering. Innan den riktiga sommarvärmen har slagit till kan du börja med att ibland träna utomhus när det är som varmast på dagen. Tänk också på stegvis bygga upp en jämn och fin solbränna så att du inte riskerar att bränna dig. Om du tycker att det är trist att visa upp dina bleka ben är ett bra tips att i början av säsongen använda en brun utan sol produkt. Hos Apotek Hjärtat hittar du prisvärda brun utan sol-produkter från St Tropez av hög kvalitet.

Tips för träning heta dagar

Att träna utomhus i hög värme är en utmaning men med några enkla knep kan du få träningen gjord även när termometern visar höga siffror. Genom att träna tidig morgon eller sen kväll undviker du de högsta temperaturerna. Se också till att dricka mycket vatten och ta gärna någon form av vätskeersättning. Vätskeersättning finns att köpa men du kan även göra din egen vätskeersättning genom att blanda salt, socker och vatten.

När solen gassar är det viktigt att hålla sig så sval som möjligt under träningen. En keps och solglasögon är bra att använda liksom en skyddande solkräm som är vattenfast. Se också till att alltid ha med dig vatten eller sportdryck när du tränar utomhus i varmt väder. Om du har möjlighet kan du förlägga din träning till skuggiga skogspartier eller träna nära en strand så att du kan svalka dig i vattnet. Varför inte köra hela träningspasset i poolen eller havet?