Brukade du kanske rida mycket när du var yngre? Då kommer du med största sannolikhet ihåg hur det känns att känna lukten när du kliver in i stallet, att känna friheten när du galopperar på ett öppet fält eller kärleken när den där mjuka mulen lutar sig mot din axel. Det är inte ovanligt att många rider som yngre, men som sedan slutar när de kommer upp i tonåren. Det är dock aldrig för sent att börja igen och det finns många positiva hälsofördelar med ridning.

Vad är det då som gör ridning till en så bra träningsform? För det första så kommer du att få jobba väldigt mycket med din bål, rumpa och ben. Det betyder att dina benmuskler och ryggmuskler kommer att bli mycket starkare. Förutom det fysiska så finns det även många psykiska fördelar med den här typen av träning. Att vistas runt djur har visat sig motverka stress, depressioner och ångest på ett väldigt bra sätt.

Hur kommer man igång?

Det finns flera sätt att komma igång med ridningen igen. Du kan antingen välja att registrera dig på en ridskola eller ridklubb i närheten, eller så använder du dig av en medryttarhäst. Har du möjlighet att köpa en egen häst är detta naturligtvis drömmen för många, men att äga en egen häst är kostsamt och kräver mycket tid. På en ridskola rider man cirka en gång i veckan. Väljer du en medryttarhäst kan ridtillfällena bli fler beroende på hur mycket hjälp som hästägaren är i behov av. Det finns hästägare som behöver medryttare 3-4 gånger i veckan. Detta är ett perfekt tillfälle för dig att komma ut i naturen, få ordentligt med träning och spendera tid med en riktigt fin vän.