Olika träningsformer

Använd ditt aktivitetsarmband på rätt sätt

Har du någonsin tittat på ditt aktivitetsarmband under ditt träningspass och undrat varför det inte alls stämde? Din enhet kan vara fantastisk för att spåra hjärtfrekvensen och kalorier, men de flesta armbanden har svårt att registrera styrketräning. Det beror på att Fitbits och Appleklockor använder LED-lampor för att upptäcka blodflödet i handleden. Detta ger data i realtid som visar puls och förbrända kalorier, men de är mycket mer lämpade för att spåra rytmiska rörelser som löpning eller cykling jämfört med styrketräning. Den goda nyheten är att det finns tips och trick för att bättre optimera enhetens inställningar för att säkerställa att din träning redovisas.

Om du ofta tränar på ett sätt där du växlar från löpbandet till vikterna så kan du växla detta manuellt på din klocka. Det kanske inte ger dig en omfattande överblick på hela träningen, men du kan åtminstone få mer exakt statistik av enskilda övningar.

Det är viktigt bekanta dig med din enhet och ta reda på alla sätt som du kan skräddarsy klockan för dig. Standardinställningarna kan vara bra att börja med, men du kan manipulera din Apple Watch eller Fitbit för att verkligen använda den till dess fulla potential. Tänk på att även om de kanske inte är de mest exakta vid varje träningsmetod, är de fantastiska för att spåra din personliga aktivitet och framsteg, och det hjälper dig långt på vägen.