Olika träningsformer

Allt du behöver för att träna hemma

I Coronapandemins fotspår är det allt fler som fått upp ögonen för hemmaträning. Fördelarna med ett hemmagym är många. Förutom att smittorisken är betydligt mindre är det framför allt väldigt bekvämt att kunna träna när du vill. Du behöver inte anpassa dig efter gymmets öppettider och du behöver inte heller ta dig dit. Med några få redskap kan du bygga ditt eget hemmagym. Här kan du läsa mer om dessa.

Bänkpress

En bänkpress är ett av de absolut bästa träningsredskapen eftersom du tränar stora muskelgrupper. Du kan dessutom utföra många olika styrkeövningar, bland annat knäböj, marklyft, axelpress och chins. Hos Gorilla Sports kan du köpa ett paket med bänkpress, skivstång och viktskivor vilket möjliggör stor variation i din träning hemma. Du kan även välja smarta hopfällbara bänkpressar vilket passar perfekt för dig som inte har så mycket plats hemma. Den hopfällbara bänkpressen kan enkelt stuvas undan i ett skåp eller under sängen när du tränat klart. Bänkpress är en helkroppsövning vilket gör att den passar perfekt när du vill välja några få övningar att utöva hemma.

Yogamatta

Stillasittande är mycket farligt för hälsan. I och med Coronakrisen är det allt fler som arbetar hemma och slarvar med träningen. Detta kan få allvarliga långvariga konsekvenser. En yogamatta är mycket bra att ha hemma för att kunna utföra enklare styrkeövningar. På mattan kan du även stretcha och yoga vilket är ett bra komplement till kondition och styrketräningen. Att stretcha kroppen är viktigt för musklernas återhämtning och det ger även en skön och avslappnande känsla. Komplettera gärna med raska promenader eller löprundor för att variera din träning och förbättra konditionen.

Kettlebells och fria vikter

Ett par fria vikter är mycket bra för styrketräningar på yogamattan. Oftast behöver du inte särskilt många vikter utan det kan räcka med några kettlebells och hantlar. Vikten på dina kettlebells beror på vad du ska använda dem till, din träningsstatus samt om du är man eller kvinna. För överkroppsträning väljer du en lättare kettlebell än för underkroppsträning. Nybörjare bör välja lättare vikter. Kvinnor brukar generellt behöva lättare kettlebells än män givet att de har samma träningsstatus.