Olika träningsformer

3 fördelar med hemmagym

Att hitta tid att träna som förälder är inte alltid helt enkelt. Jobb, familj och andra sysslor prioriteras ofta trots att de flesta vet om att träning är en nödvändighet för en god hälsa och för att få energi. Lösningen är att bygga ett hemmagym. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga samt fördelarna med ett gym i hemmet.

Enkelt att bygga

Det är inte särskilt svårt att bygga ett hemmagym. Hos Buildor hittar du allt du behöver, oavsett storlek på gymmet. Många väljer att ha gymmet i garaget, men det kan fungera lika bra i vardagsrummet. Tänk på att det ofta krävs bra belysning för att det ska vara säkert att träna. På Buildors hemsida hittar du massor med inspiration för hemmabygget.

Spara tid

En av de främsta fördelarna med hemmagymmet är att du sparar mycket tid. Du slipper åka iväg till gymmet, vilket automatiskt ökar chanserna att träningen faktiskt blir av. Det finns med andra ord inga ursäkter för att inte träna. Med effektiva övningar och redskap kan du få drömkroppen utan att lämna hemmet.

Mindre risk för smittspridning

Under coronapandemin är det många som valt att arbeta hemma och i samband med detta är det även många som har slutat gå till gymmet. Om du vill minska risken för smittspridning i stängda utrymmen är det en bra idé att träna i hemmagymmet istället.